Wat is literalinea?

Literalinea is een onderneming in Amsterdam die ruim 20 jaar cursussen en andere activiteiten organiseert rond Nederlandse literatuur, in een inspirerende omgeving. Twee keer per jaar is het mogelijk om in te schrijven voor de activiteiten. Begin oktober start jaarlijks de populaire cursus Romananalyse. Zes interessante romans worden diepgaand besproken en uitgediept. We proberen 'eruit te halen wat erin zit'. De teksten zijn zorgvuldig uitgekozen, niet doorsnee en altijd verrassend voor de lezer. Naast deze cursus zijn er thematische cursussen te volgen of cursussen over een specifieke dichter of schrijver.
Literalinea wil in de eerste plaats enthousiasme voor de taal en de schrijvers overbrengen, daarnaast wil ze inspireren en aansporen tot zorgvuldig lezen.
Literalinea organiseert ook literair-historische wandelingen in Amsterdam, Haarlem en Leiden. Tijdens deze wandelingen krijgt u een inleiding over de buurt en over de schrijvers die er gewoond en gewerkt hebben of over de buurt hebben geschreven.
Iedere volwassene die geïnteresseerd is in literatuur kan zich aanmelden. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig. De groepen worden bewust klein gehouden (maximaal 12 personen). Naast cursussen en wandelingen organiseren wij incidenteel literaire themadagen, arrangementen en lezingen.


Docenten
Literalinea is opgericht door drs. Joli