De naam Plantage stamt uit de zeventiende eeuw, toen het stadsbestuur het gebied tot wandelplaats van de burgerij verklaarde, een groengebied met tuinen en koepels en slechts een enkele stadsherberg. Nu is de Plantagebuurt vooral bekend door Artis, maar er is zoveel meer te zien: De Burcht, bijvoorbeeld, de Hortus en de Hollandsche Schouwburg.

Schrijvers als Gerard Reve, Doeschka Meijsing, Bertus Aafjes en Adriaan Morriën hebben er gewoond en anderen, zoals Remco Campert en W.F. Hermans, hebben over de buurt geschreven.

Ook bekende schilders hadden hier hun atelier en Jan Wolkers plaatste er een van zijn belangrijkste kunstwerken. We starten met koffie en een inleiding in café Eik en Linde, dat bekendheid kreeg door de marathoninterviews van Ischa Meijer. Dan volgt de wandeling door de buurt met literaire en historische uitleg door Jolien Manassen.


Start: Café Eik en Linde, Plantage Middenlaan 22 A, Amsterdam
Datum: vrijdag 31 maart
Tijdstip: 11.00 - ± 13.00
Kosten: €17


AANMELDENU kunt alle wandelingen met een eigen groep boeken. De wandeling start in een café waar u een inleiding krijgt van ongeveer 3 kwartier. De wandeling zelf duurt ongeveer 5 kwartier. Minimum aantal deelnemers: 8

EIGEN GROEP